• Over Café Dante

    Cultureel Café - Ede

DANTE CULTUREEL CAFÉ 

Cultureel Café Dante is een ontmoetingsplek voor kunst- en cultuurbeoefenaars en inwoners uit Ede. Stichting Cultureel Café Dante is opgericht in juli 1999. Sinds de oprichting biedt Dante aan veel mensen uit de gemeente Ede een podium voor culturele uitingen in de breedste zin van het woord. Van podiumkunsten tot schrijvers, van straatartiesten tot schilders, dichters enzovoort.

 

De stichting heeft tot doel: het organiseren van een cultureel café, het aanbieden van een podium in Ede waar enerzijds alle vormen van kunst- en cultuuruitingen in of uit de directe omgeving van Ede de gelegenheid wordt geboden om zich publiekelijk te presenteren. Anderzijds laat de stichting de Edese inwoners kennis maken met deze uitingen van kunst en cultuur. Dit alles in een ontspannen sfeer en de omgeving van het café.
 

Stichting cultureel café Dante tracht haar doel

onder meer te verwezenlijken door

Het presenteren van werk van kunstenaars, waarbij tijdens de presentatie de gelegenheid bestaat een interview met de kunstenaar af te nemen

Het voorlezen uit eigen werk door schrijvers en (stads)dichters, tevens is er ruimte voor de achtergrond en inhoud van het werk van de schrijver/dichter

Het geven van vocale, vocaal/instrumentale en instrumentale optredens van bijvoorbeeld bands en singer-songwriters waarbij aandacht wordt besteed aan repertoire, inhoud, ontstaan en deelnemers

Cultureel Café Dante is vooral een ontmoetingsplek voor kunst- en cultuurbeoefenaars (rijp en groen) en de Edese inwoners die daar van kennis wil nemen. Dante laat zien dat er veel kunst en cultuur is in Ede en wil haar bezoekers stimuleren dit te beleven, ook buiten Dante.

 

Elke 4e donderdag van de maand van januari tot juli en van september tot december is er Cultureel Café Dante in het café van Cultura Ede, jaarlijks is er in juli Dante in het Park, voorheen Dante in de Kuil, een culturele zondagmiddag op landgoed Kernhem in Ede. 

 

Al deze activiteiten worden georganiseerd zonder dat de bezoekers hiervoor iets hoeven te betalen. Dante wil zowel voor de bezoekers als voor de beoefenaars van kunst en cultuur laagdrempelig zijn.

 

Contactgegevens organisatie

Stichting Cultureel Café Dante
Juliana van Stolberglaan 157
6713 PG Ede
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nummer: 09107768
 

Donaties

Wil je de culturele activiteiten steunen met donaties? Dan kun je doneren aan Stichting Cultureel Café Dante. De donaties gebruiken we voor het organiseren van Cultureel Café Dante. 

NL85 ABNA 0551 7302 77 ten name van Stichting Cultureel Café Dante
 

Bestuur

Voorzitter: Paul Imthorn, tel. 06-55955033
Secretaris: Ilze Grinberga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Penningmeester: Willem Jongsma
Algemene bestuursleden: Inge Roos en Mandy Vermeer