• Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede

DANTE CULTUREEL CAFÉ 

Iedere 4e donderdagavond van de maand opent het gratis Cultureel Café in het atrium van Cultura met een podium voor muziek, kunstenaars, sprekers en veel meer! Je leest op deze pagina alles over het aankomend programma.  

Openingstijden

20:15 - 22:30 uur

Locatie

Het atrium in Cultura

Aanstaande evenementen

28 september 2023

26 oktober 2023

30 november 2023


Het nieuwe seizoen van Café Dante start op 28 september! Met optredens van Blueberry Blossem Band, Betsy en Willem van Rocking Old School, stadsdichter Larissa Verhoeff samen met special arts dichter Nadia Doove en we krijgen een voorproefje op de bijzondere voorstelling 'Persoonsbewijs zonder J'. Lees hieronder meer over het programma. 

Rocking Old School

Rocking Old School

Laat een reactie achter
De avond wordt geopend door Betsy en Willem van Rocking Old School.
De avond wordt geopend door Betsy en Willem van Rocking Old School. Meestal spelen zij in verschillende bands, maar voor deze avond brengen zij samen het nummer 'De oude man' van de Edese singer-songwriter Walinda de Jong ten gehore.
Muziek
Lees Verder
Persoonsbewijs zonder J

Persoonsbewijs zonder J

Laat een reactie achter
Vanavond krijgen we een voorproefje op een bijzondere voorstelling, 'Persoonsbewijs zonder J', geschreven door Oscarwinnaar Ruud van Megen.
Vanavond krijgen we een voorproefje op een bijzondere voorstelling, 'Persoonsbewijs zonder J', geschreven door Oscarwinnaar Ruud van Megen. In dit universele verhaal, over heldenmoed, verraad en onderdrukking dat plaatsvond in de gemeente Ede, staat de Joodse verzetsheldin Didi Roos centraal. Het aangrijpende verhaal over de liefde tussen twee vervolgde mensen, die ervoor kozen hun leven op het spel te zetten voor het recht op leven en vrijheid, wordt meeslepend verteld door acteur Sander de Heer, met muzikale omlijsting door pianist Edgar van Asselt..Foto: Stemacteur Sander de Heer, schrijver Ruud van Megen en muzikant Edgar van Hasselt (vlnr). © Herman Stöver.
Voorstelling
Lees Verder
Blueberry Blossem

Blueberry Blossem

Laat een reactie achter
Een oude bekende bij Dante is de Edese formatie Blueberry Blossom met sfeervolle bluegrass muziek.
Een oude bekende bij Dante is de Edese formatie Blueberry Blossom. Voor de bandleden bestaat er niks mooiers dan samen muziek maken. Het enthousiasme spat er dan ook vanaf en elk optreden is weer een feestje. Bluegrass is een voortzetting van de oude stringbandmuziek, muziek van de immigranten in de bergstreken in het oosten van Amerika, waarin Ierse en Schotse invloeden nog goed te horen zijn. Blueberry Blossom zal de avond ook afsluiten.
Muziek
Lees Verder
Stadsdichter Larissa Verhoeff

Stadsdichter Larissa Verhoeff

Laat een reactie achter
Een graag geziene gast bij Dante is stadsdichter Larissa Verhoeff. Zij komt deze avond echter niet alleen, maar met de in Ede woonachtige Nadia Doove.
Een graag geziene gast bij Dante is stadsdichter Larissa Verhoeff. Zij komt deze avond echter niet alleen, maar met de in Ede woonachtige Nadia Doove. Nadia is special arts dichter van Nederland en samen met Larissa zal zij haar bijzondere poëzie ten gehore brengen.
Spoken word
Lees Verder

FOTO GALERIJ

De foto's zijn gemaakt door Edwin Nieuwstraten.