• Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede

DANTE CULTUREEL CAFÉ 

Iedere 4e donderdagavond van de maand opent het gratis Cultureel Café in het atrium van Cultura met een podium voor muziek, kunstenaars, sprekers en veel meer! Je leest op deze pagina alles over het aankomend programma.  

Openingstijden

20:15 - 22:30 uur

Locatie

Het atrium in Cultura

Aanstaande evenementen

28 maart

25 april

23 mei

7 juli | Dante in het Park


Donderdag 28 maart is het weer tijd voor Cultureel Café Dante. Elke vierde donderdag van de maand kan je in het Atrium van Cultura genieten van een avondvullend programma met kunst en muziek in een informele setting, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Zie hieronder het programma van deze avond!

 

 

Back To The Roots

Back To The Roots

Laat een reactie achter
Back To The Roots houdt ervan lekkere blues en rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig te spelen. En dat is wat ze komen doen deze avond!
Onder de vlag van Rocking Old School in Ede kwamen in 2022 zes muzikanten samen om lekkere blues en rockmuziek te spelen. Met zang, twee gitaren en keyboards op een stevige basis van bas en drums vormen zij de formatie Back To The Roots. In 2023 werd deze bezetting nog uitgebreid met twee saxofoons. Een groot deel van het repertoire heeft zijn basis in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw met bijvoorbeeld nummers van Eric Clapton en Jimi Hendrix. Zij zullen de avond afsluiten.
Muziek
Lees Verder
Expositie in Cultura

Expositie in Cultura

Laat een reactie achter
Tot en met zondag 5 mei is er in de galerie van Cultura weer een bijzondere expositie te zien. Kunstenaars Petra ten Brinke en Corina Stigter vertellen er bij Dante over.
Tot en met zondag 5 mei is er in de galerie van Cultura weer een bijzondere expositie te zien. Een unieke samenkomst tussen twee kunstenaars die je meeneemt op een reis door mysterie en detail. In de tekeningen van Petra ten Brinke wordt de verbeelding geprikkeld door halfverlichte ruimtes die net buiten het kader lijken te vallen. Alledaagse taferelen krijgen hierdoor een aura van ongrijpbaarheid. Corina Stigter, daarentegen, toont haar meesterschap in het vastleggen van details. Haar bronmateriaal, afkomstig uit gevonden foto`s, wordt opnieuw gefotografeerd, uitvergroot en afgedrukt, waarbij het raster van het drukwerk zichtbaar wordt en de beelden een zekere zachtheid krijgen. Bij Dante komen ze over de expositie vertellen.
-
https://cultura-ede.nl/agenda/expositie-corina-stiger-en-petra-ten-brinke/
Kunst
Lees Verder
Larissa Verhoeff

Larissa Verhoeff

Laat een reactie achter
Voormalige stadsdichter en schrijfster Larissa Verhoeff komt voorlezen uit haar nieuwe bundel.
Onze voormalige stadsdichter en schrijfster Larissa Verhoeff komt voorlezen uit haar nieuwe bundel met de titel 'Wij zijn allemaal wild'.
-
https://www.facebook.com/Larissa%20Verhoeff
-
https://www.instagram.com/Larissa%20Verhoeff/
-
https://www.larissaverhoeff.nl/
Poëzie
Lees Verder
Kröller-Müller

Kröller-Müller

Laat een reactie achter
Jannet de Goede vertelt over de nieuwe tentoonstelling `Door de bomen het bos' die deze maand te zien is in het Kröller-Müller Museum.
In het Kröller-Müller Museum is deze maand de nieuwe tentoonstelling `Door de bomen het bos` te zien. Het museum toont kunstwerken van vier kunstenaars die in hun werk op verschillende manieren kijken naar de verhouding tussen mens en natuur. Als onderdeel van de tentoonstelling zijn er wandelingen en activiteiten in de beeldentuin. Hoofd presentatie van het Kröller-Müller Jannet de Goede geeft een introductie op de tentoonstelling. Foto Kröller-Müller. Andy Holden, Auguries / Auspiciën, 2024, photo: Marjon Gemmeke
-
https://krollermuller.nl/door-de-bomen-het-bos
Kunst
Lees Verder
Walinda de Jong

Walinda de Jong

Laat een reactie achter
Zinnen geven, zingeving, zingen en mensen er zin in geven! Dat is de missie van Walinda. Zij laat een aantal van haar liedjes horen en verzorgt het gesproken woord.
Zinnen geven, zingeving, zingen en mensen er zin in geven! Dat is de missie van Walinda de Jong uit Ede. Vorig jaar kwam haar Nederlandstalige album uit `Lang & gelukkig` uit. Over het feit dat het leven niet altijd een sprookje is, maar soms ook wel. Haar liedjes zijn gevoelig, vrolijk, speels, melancholisch, dubbelzinnig met een dikke knipoog, zelfspot en een vleugje humor. Walinda zal deze avond ook het gesproken woord verzorgen.
-
https://www.facebook.com/Zinggever
-
https://walinda.nl/
Muziek & gesproken woord
Lees Verder

FOTO GALERIJ

De foto's zijn gemaakt door Edwin Nieuwstraten.