Donderdag 26 januari 2023

Madness of the clouds

Madness of the clouds

Laat een reactie achter
Larissa Verhoeff doet een 'spoken word' op de compositie van Madness of the
Bijzonder is de samenwerking tussen de Edese pianist en componist Edgar van Asselt en stadsdichter Larissa Verhoeff. In deze speciale performance gaat Verhoeff de interactie aan met van Asselt, door zijn compositie 'Madness of the Clouds' te vertalen naar een spoken word setting.
Spoken word & muziek
Lees Verder
BolleBal in de Stingerbol

BolleBal in de Stingerbol

Laat een reactie achter
Ook is er aandacht voor het 'Bollebal', dat in de week van de Poëzie, in de
Tijdens de ‘Week van de Poëzie’ is er een expositie van gedichten van EDESE en WAGENINGSE dichters in de Stingerbol! De Poëzieweek start op Gedichtendag met 'BolleBal' in de Stingerbol. Dit is op donderdag 26 januari en het thema is VRIENDSCHAP. Arjan Keene draagt als voorproefje hierop een gedicht voor bij Café Dante.
-
Stingerbol
Poëzie
Lees Verder
Phoenix Big Band

Phoenix Big Band

Laat een reactie achter
De Phoenix Big Band trapt de avond af met een volle bezetting!
Phoenix Big Band bestaat uit enthousiaste jonge, middel­bare en oudere band­leden onder de bezielende leiding van dirigent (tevens saxo­foon­docent) Mark Lenselink. Het reper­toire omvat een aantal zang­num­mers die Angela van der Sluis voor haar reke­ning neemt.
-
Facebook
-
www.phoenixbigband.nl
Muziek
Lees Verder
Las Músicas

Las Músicas

Laat een reactie achter
Las Músicas maakt sfeervolle Spaanstalige muziek zoals bolero’s , Portugese
De muzikanten van Las Músicas hebben één ding gemeen: ze delen alle vier hun passie voor Spaanstalige muziek, fado en chanson. Het ensemble vertolkt verschillende cross-overs tussen klassieke, Spaanse en Latijns-Amerikaanse volksmuziek, tango, fado en chanson met een vleugje jazz. Hun repertoire varieert van García Lorca tot bolero’s uit de jaren 40 en klassieke en moderne fado’s en chansons. Het kwartet bezingt de liefde, het verlangen en het leven van de gewone mens. Las Músicas bestaat uit Elena Fernandez(zang), Els Nieuwenhuijse (altviool), Florein Coehorst (piano) en Gerard van den berg (contrabas). Las Músicas creëert een intieme sfeer bij kleinschalige podia en festivals.
Spaanstalige muziek
Lees Verder
Try-out cabaretvoorstelling Maurits Koster

Try-out cabaretvoorstelling Maurits Koster

Laat een reactie achter
Maurits Koster speelt samen met pianist Sebastian Sebernic een korte try-ou
Maurits Koster speelt samen met pianist Sebastian Sebernic een korte try-out van zijn voorstelling "Onderweg” bij Café Dante. In deze voorstelling vertelt Maurits zijn verhaal met de beste intenties. Over belemmerende overtuigingen, dromen najagen en worden wie je kunt zijn. Maurits komt voor de tweede keer naar Café Dante en wij kijken naar hem uit! Maurits Koster groeide op in Soestdijk, om de hoek van het paleis. Dat doet wat met een mens. Maurits studeerde Communicatie en Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010, op de top van zijn midlife, zag Maurits het theaterlicht. Dat ging op groen, maar hij is kleurenblind. In 2015 studeerde hij af bij Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. In 2019 won hij de persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival. Maurits heeft nog 1 doel. Een avondvullend optreden. Waarom eigenlijk? Hij is op de helft. Maurits kun je er goed bij hebben. =)
-
facebook.com/maus.koster
-
Promofilm op youtube
Cabaret
Lees Verder
Fernand Léger en de daken van Parijs

Fernand Léger en de daken van Parijs

Laat een reactie achter
Conservator in opleiding Noor van Roijen geeft ons een voorproefje van deze
De tentoonstelling Fernand Léger en de daken van Parijs in het Kröller-Müller Museum is dé kans om een sleutelmoment in het oeuvre van de Franse kubist Fernand Léger te zien. Met een primeur: de ontdekking van een verborgen schilderij. Conservator in opleiding Noor van Roijen geeft ons een voorproefje van deze mooie tentoonstelling. Dompel je onder in het Parijse kunstenaarsmilieu van begin 20e eeuw en geniet van de werken van Fernand Léger en kubisten als Pablo Picasso en Georges Braque! [foto: Marjon Gemmeke]
-
krollermuller.nl/fernand-leger-en-de-daken-van-parijs
Kunsttentoonstelling
Lees Verder